måndag 15 december 2008

Landskapsbyxor

Det här är byxorna jag sydde till yngsta sonen igår kväll. Landskapstyg från Jofotex och muddarna i e-slöjdstrikå. Den fungerar bra i benen men är lite för stum till midjan.

Jag använde samma mönster som till kaninbyxorna, men ökade något över stussen och förlängde benen några centimeter. Han blev jätteglad i byxorna och har haft på sig dem hela dagen!

Kommentar: Tyget krymper litegrann i första tvätten, lägg till ett par extra centimeter (främst på bredden), eller tvätta tyget innan.

Prislista

Jag får en del frågor om vad till exempel tossorna kostar, så jag tänkte lägga upp en prislista (som jag kan uppdatera när jag lägger ut mer saker).

Tossor (yttertyg i vindpoplin med gummerad insida och foder i fleece)
Innermått 11-14cm = 265:- och 14,5-16cm = 285:-

Näsduksfodral = 50:-/st eller 45:-/st för två eller fler

Tygväska fodrad = 225:- och ofodrad = 165:-

På alla priser tillkommer frakt enligt postens portotabell.

Näsduksfodral


Det här är alla näsduksfodral jag sydde i fredags och lämnade som julklapp till förskolepersonalen! Det är sammanlagt 20st i tio olika tyger, så jag tror att det ska finnas något som passar alla. Det är tre avdelningar och jag tänkte att alla skulle få var sitt, även kökspersonalen. Jag vet inte vad de tycker än, men jag hoppas att fodralen blir uppskattade.

Jag funderar på..

.. att blogga om allt jag syr. Det finns mycket jag har sytt som nog inte har hamnat på kort ens. Det skulle vara roligt att dokumentera allt, så varför inte här i bloggen?

Förutom tossor har jag den senaste tiden sytt en tetraväska, en hel drös näsduksfodral och lite andra julklappar (bland annat ett par byxor till äldsta sonen). Till yngsta sonen har jag precis sytt klart ett par byxor och det ska bli spännande att låta honom prova dem imorgon. Jag misstänker att de blev för höga i midjan.

måndag 8 december 2008

Röda och grå tossor


Äntligen nästa par på bild! De har redan nått mottagaren. Jag gillar verkligen kombinationen rött och svart, tillsammans med grått blev det ännu bättre. Nästan som små tomteniss-tossor :)